-
مارکوشیال
- توسط
- جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
بهترین فیلم های معمایی | معرفی هفت فیلم برتر + نظر و امتیاز منتقدین
فیلم های معمایی، فیلمهایی خاص و پرطرفدار
برای بیشتر افراد، فیلمهای خوب علاوه بر داستان جذاب و متفاوت این ویژگی را هم دارند که تا ساعتها ذهن مخاطب را به خود درگیر میکنند. این مدل فیلمها قابلیت چندبار تماشا را دارند و هربار نکات جدیدی را برای مخاطب مشخص میکنند. بهترین فیلم های معمایی معمولا دارای این ویژگی هستند. فیلم های معمایی دارای داستانی رازآلود هستند و در ابتدای فیلم با یک سوال مخاطب را جذب میکنند که پاسخ آن در طول فیلم مشخص میشود؛ مثلا قاتل کیست یا چرا شخصیت اصلی داستان درگیر چنین موضوعی شده است. گاهیاوقات داستان فیلمهایی از این سبک آنچنان جذاب است که بعد از اتمام فیلم و تا چند روز مخاطب به دنبال کشف راز آنهاست و چنین فیلمهایی در سبک معمایی محبوبیت و شهرت بیشتری دارند.
آشنایی با ژانر معمایی
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که مشخصات سبک یا ژانر معمایی چیست و چه تفاوتی با سایر ژانرها دارد که باعث محبوبیت بالای این ژانر شده است. موضوع اصلی فیلمها در ژانر معمایی یا رازآلود تلاشهای شخصیت اصلی یا گروهی از بازیگران برای حل یک معما و داستانی مرموز است. البته تلاش برای حل معماها در بهترین فیلم های معمایی به سادگی انجام نمیشود و با ترکیب سایر ژانرها به طور غیرمستقیم، داستان فیلم تمام میشود. ژانرهای روانشناسی، ماجراجویی، ترسناک و دلهرهاور، قهرمانی، جنایی و علمی تخیلی را گاهیاوقات میتوان در طول یک فیلم معمایی مشاهده کرد و این ویژگی از دلایل جذابیت این فیلمها میباشد.
تماشای دسته جمعی فیلم با مارکوشیال
در پلتفرم مارکوشیال، به سادگی میتوانید انواع ایونتهای مختلف را ایجاد کنید و از یک تجربه دسته جمعی لذت ببرید. رویدادهای سینماگردی و تماشای فیلم در قالب یک کافهگردی میتوانند اوقات جذابی را برای شما به ارمغان بیاورند. برای ساختن یک ایونت جذاب، یا شرکت در انواع رویدادهای مختلف، تنها کافیست در وبسایت یا اپلیکیشن مارکو، ثبت نام کنید و نگاهی به نقشه جذاب ایونتهای مارکو داشته باشید.
بهترین فیلم های معمایی جهان کدامند؟
اگر انتخاب شما برای اوقات فراغت تماشای یک فیلم معمایی است و به این سبک فیلمها علاقه دارید، در اولین قدم باید لیستی از بهترین فیلم های معمایی جهان تهیه کنید. تقریبا هرسال فیلمهای زیادی در این سبک تولید و پخش میشوند که بیشتر آنها برای یکبار تماشا جذابیت دارند اما فیلمهای خوب این سبک را میتوان چندین بار تماشا کرد و هربار مطالب جدیدی را از موضوع فیلم کشف کرد.
برای آشنایی با بهترین فیلم های معمایی و مرموز و انتخابی فیلمی از میان آنها برای تماشا، باید مسائلی مانند امتیاز منتقدین، داستان، بازیگران، زمان فیلم و از همه مهمتر کارگردان فیلم را درنظر داشته باشید. بعضی از کارگردانها به طور اختصاصی در زمینه تولید فیلم های معمایی فعالیت میکنند، در نتیجه جذابیت تولیدات آنها بیشتر از سایرین است.
فیلم زودیاک
سال تولید: 2007
امتیاز منتقدین: 8 از 10
معرفی بهترین فیلم های معمایی را با فیلم زودیاک آغاز میکنیم. این فیلم به کارگردانی دیوید فینچر در ژانر معمایی ساخته شد و به عنوان ششمین ساخته این کارگردان توانست محبوبیت زیادی برای او به وجود بیاورد. زودیاک از کتابی با همین نام ساخته شده است. یکی از ویژگیهای مهم در فیلم زودیاک اهمیت زیاد حفظ داستان کتاب برای فیلمنامهنویس میباشد، به عبارت دیگر در بسیار از بخشهای این فیلم داستان دقیقا مشابه با کتاب پیش میرود. دیوید فینچر یکی از کارگردانانی است که به سبک معمایی علاقه دارد و فیلمهای دیگری مانند هفت را نیز در این سبک تولید کرده است.
داستان و موضوع فیلم
داستان فیلم زودیاک با یک قتل آغاز میشود. بعد از کشته شدن یک زوج جوان پلیس به دنبال سرنخهایی از قاتل میگردد اما به غیر از یک فرد که قاتل را آن هم نه به طور واضح در زمان تیراندازی مشاهده کرده است هیچ سرنخ دیگری برای پلیس وجود ندارد. در زودیاک فیلم به سه بخش اصلی تقسیم میشود، تلاش پلیس و کارآگاهان برای پیدا کردن قاتل، داستان قاتل و نحوه انجام قتلها توسط او و خبرنگارانی که به دنبال حل معمای زودیاک هستند.
جالب اینجاست که در اواسط فیلم شخصیت گری اسمیت که نویسنده کتاب زودیاک است نیز به داستان اضافه شده و با کمکهای اوست که پرونده قتلها بسته میشود. این فیلم در زمان خود سروصدای زیادی به پا کرد، از مسائل قابل توجه در این فیلم برای منتقدین بازیهای خوب و تسلط تیم فیلمبرداری به داستان و صحنهسازیها بودند. از بازیگران فیلم از بهترین فیلم های معمایی میتوان جک جیلنهال، مارک رافلو، آنتونی ادواردز و... را نام برد.
فیلم سینمایی تنت (Tenet)
سال تولید: 2020
امتیاز منتقدین: 7.4 از 10
تنت از دیگر فیلمهای جذابی است که میتوان آن را در لیست بهترین فیلم های معمایی و مرموز قرار داد. باتوجه به اینکه زمان زیادی از پخش این فیلم نمیگذرد احتمالا بیشتر افراد حتی اگر این فیلم را مشاهده نکرده باشند هم، اسم آن را شنیدهاند. فیلم تنت به کارگردانی کریستوفر نولان ساخته شده است. اگر بخواهیم لیستی از بهترین کارگردانها در زمینه تولید فیلم های معمایی معرفی کنیم، قطعا کریستوفر نولان یکی از آنهاست.
نولان از طرفداران سرسخت فیلم های معمایی است و بیشتر تولیدات این کارگردان در این ژانر بوده است که مهمترین آن فیلمهای یادآوری، تلقین و... میباشند. تنت هم مانند سایر تولیدات این کارگردان داستانی پیچیده دارد که باعث جذابیت آن میشود.
داستان فیلم
شروع فیلم تنت زمانی است که سازمان امنیت کشور آمریکا تعدادی گلوله عجیب را پیدا میکند. در جریان پیدا کردن این گلولهها زمان فیلم به عقب باز میگردد تا علت پیدا شدن آنها مشخص شود. حدس پلیس و سایر عوامل در سازمان امنیت این است که سلاح منشا این گلولهها به حدی قوی است که میتواند جنگ جهانی سوم را آغاز کند.
به عنوان یک فیلم معمایی و رازآلود تنت داستانی جذاب، پیچیده و مهیج دارد که در کل 2 ساعت و نیم زمان این فیلم، بیننده را میخکوب میکند اما برخی از منتقدین اعتقاد دارند که پیچیدگی داستان آن برای مخاطب بیش از اندازه است، با این حال چه منتقدین و چه افراد عادی در مورد اینکه موسیقی این فیلم فوقالعاده است هم نظر هستند. در فیلم تنت بازیگرانی مانند جان دیوید واشنگتن، رابرت پتینسون و... ایفای نقش میکنند.
دانی دارکو یکی از بهترین فیلم های معمایی
سال تولید: 2001
امتیاز منتقدین: 8 از 10
در ادامه معرفی بهترین فیلم های معمایی به فیلم دانی دارکو میرسیم. این فیلم را ریچارد کلی کارگردانی کرده است و جز فیلمهای متفاوت در این سبک میباشد و دلیل تفاوت آن داستان سورئال یا غیرواقعی فیلم است. هرچند در بیشتر فیلم های معمایی داستان اصلی اتفاقاتی است که در زندگی واقعی کمتر رخ میدهد اما موضوع فیلم دانی دارکو به طور داستانی تخیلی است.
البته غیرواقعی بودن داستان فیلم چیزی از هیجان و جذابیت آن به عنوان فیلمی در سبک معمایی کم نمیکند و حتی باعث تبدیل این فیلم، به یکی از فیلمهای تحسینشده هالیوود و از بهترین فیلم های معمایی جهان نیز میشود.
چگونگی شکلگیری داستان فیلم
داستان این فیلم با محیطی نسبتا ترسناک آغاز میشود، قهرمان فیلم که نوجوانی به نام دانی است در یک شب تاریک و ترسناک با خرگوشی بزرگ روبهرو میشود که به او هشدار میدهد جهان در عرض 28 روز نابود میشود و تمام انسانها نیز خواهند مرد. این خرگوش دانی را در طول این مدت به انجام خلافهای کوچک و بزرگ تشویق میکند و دانی در پی حل این معماست که آیا این اتفاقات و ارتباط با این خرگوش مرموز در یک دنیای موازی است یا به دلیل اختلالی در ذهن او.
منتقدین اعتقاد دارند که با تماشای این فیلم انواع احساسات مانند ترس، عشق، خوشحالی و... را در تماشاگر ایجاد میشوند. فیلم دانی دارکو با بازی جک جیلنهال و جنا مالون به گونهای است که بعد از چندبار تماشا میتوان داستان آن را درک کرد. یکی از ویژگیهای بسیار مهم این فیلم موسیقی جذاب آن در هر بخش از فیلم است.
جزیره شاتر (Shutter island)
سال تولید: 2010
امتیاز منتقدین: 8.2 از 10
جزیره شاتر یا شاتر آیزلند فیلم دیگری است که میتوان آن را در لیست بهترین فیلم های معمایی جهان قرار داد. این فیلم ساخته مارتین اسکورسیزی است که مانند نولان سابقه زیادی در تولید فیلم های معمایی و ترسناک دارد. فیلم جزیره شاتر علاوه بر موضوع و سبک معمایی تا حدودی سبک روانشناسی را نیز دنبال میکند که این مسئله باعث میشود نسبت به سایر فیلم های معمایی این فیلم داستانی واقعیتر داشته باشد.
موضوع اصلی جزیره شاتر از کتابی به همین نام است که توسط دنیس لهان نوشته شدهاست.
موضوع و محتوای فیلم
داستان فیلم جزیره شاتر مانند یک پازل حل معماهای مختلف است و هرچند در ابتدا ساده به نظر میرسد اما در انتها بیننده را غافلگیر میکند. بازیگرانی مانند لئوناردو دیکاپریو و مارک رافرلو به خوبی از پس ایفای نقش در این فیلم برآمدهاند. فیلم با گم شدن یک بیمار مجرم روانی آغاز میشود و دو کلانتر به دنبال پیدا کردن این مجرم در جزیره شاتر با گرهها و چالشهایی مواجه میشوند.
مطابق نظر منتقدین برای درک دقیق موضوع فیلم باید بیشتر از یکبار به تماشای آن پرداخت و در کل زمان فیلم باید هوش و حواس خود را به آن اختصاص داد. تغییر ناگهانی داستان فیلم در طول حل معماها باعث میشود که این فیلم به عنوان یکی از بهترین فیلم های معمایی و مرموز شناخته شود.
باشگاه مبارزه (Fight club)
سال تولید: 1999
امتیاز منتقدین: 8.8 از 10
باشگاه مبارزه نیز از فیلمهای قدیمی اما جذاب و پرطرفدار در سبک معمایی میباشد. در میان فیلمهایی که تا اینجا معرفی شدند، فیلم باشگاه مبارزه بیشترین امتیاز از نگاه منتقدین را به خود اختصاص داده است که این ویژگی باعث میشود این فیلم به کارگردانی دیوید فینچر را در لیست بهترین فیلم های معمایی جهان قرار داد.
همانطور که گفته شد این فیلم نیز ساخته کارگردان خوب در سبک معمایی یا دیوید فینچر است و مانند بسیاری از فیلمهای این کارگردان که داستان اصلی آن از کتابهای مختلف گرفته شدهاند، باشگاه مبارزه نیز از کتابی با همین نام ساخته شده است. یکی از نکات جالب در مورد این فیلم، ناکامی آن در زمان پخش است. زمانیکه این فیلم به سینماها وارد شد مخاطب زیادی نداشت و فروش آن چندان بالا نبود اما در چندسال اخیر این فیلم به یکی از محبوتترین موارد در میان فیلم های معمایی تبدیل شدهاست.
بازیگران و داستان فیلم
جسارت فیلم در پرداختن به موضوعات روز جامعه در کنار فضایی تاریک و پیچیده ویژگیهای اصلی باشگاه مبارزه هستند. این فیلم بازیگران بسیار خوبی مانند برد پیت و ادوارد نورتون دارد. نورتون در این فیلم نقش بیماری مبتلا به افسردگی را بازی میکند که از نظر منتقدین جز بهترین بازیهای او میباشد. این فرد بیمار تصور میکند که از سمت جامعه طرد شده و موضوعاتی که او در روند درمان خود با آنها مواجه میشود داستان فیلم را تشکیل میدهند.
علیرغم کم لطفی به این فیلم در زمان پخش، باشگاه مبارزه داستانی خاص و متفاوت، فیلمنامهای کامل، بازیهای قوی و موسیقی محشری دارد و علاوه بر تبدیل آن به یکی از بهترین فیلم های معمایی، ارزش بیش از یکبار تماشا را دارد.
فیلم سینمایی مسیر مالهالند
سال تولید: 2001
امتیاز منتقدین: 8.3 از 10
در ادامه معرفی بهترین فیلم های معمایی، به فیلم راه مالهالند میرسیم. برخلاف بسیاری از فیلم های معمایی که شخصیت اصلی داستان جنسیت مرد دارد، در فیلم راه مالهالند، نقش اول زنی به نام هارینگ است. این فیلم به کارگردانی دیوید لینچ ساخته شده است و هرچند نزدیک به 20 سال از ساخت و پخش آن میگذرد، هنوز هم جز فیلمهای محبوب این ژانر محسوب شده و میتواند ساعتها مخاطب را به خود درگیر کند.
راه مالهالند با سبکی خاص در این ژانر مخاطبان را به تماشای این فیلم دعوت میکند. پررمز و راز بودن این فیلم یکی از ویژگیهای مهم آن است که باعث ساخت فضایی تاریک و متفاوت میشود.
هیجان، جذاب و رازآلود
شروع داستان فیلم با زنده ماندن زنی جوان در یک حادثه رانندگی است. علیرغم اینکه این زن از حادثه رانندگی جان سالم به در میبرد اما در مسیر طولانی جاده مالهالند متوجه میشود که یک قاتل به دنبال کشتن اوست و برای فرار از این موضوع به دختری جوان پناه میبرد و وانمود میکند در اثر تصادف حافظه خود را از دست داده است.
در این فیلم مخاطب به شدت دچار تغییر احساسات میشود، هیجان، نگرانی برای شخصیتهای اصلی فیلم، حس فریبکاری از تشخیص نادرست اتفاقات و... از احساساتی هستند که در طول این فیلم تجربه میشوند. نظرات در مورد این فیلم متفاوت و زیاد است اما تقریبا تمام منتقدین اعتقاد دارند که دو فاکتور بازیگری با ایفای نقش افرادی مانند نیومی واتس و لورا هارینگ و کارگردانی در این فیلم فوقالعاده هستند که باعث تبدیل این فیلم به یکی از بهترین فیلم های معمایی شدهاند.
تلقین (Inception) از بهترین فیلم های معمایی
سال تولید: 2010
امتیاز منتقدین: 8.4 از 10
به عنوان یکی از بهترین فیلم های معمایی جهان میتوان فیلم تلقین را معرفی کرد. این فیلم که بازهم ساخته کارگردان بزرگ در سبک معمایی یا کریستوفر نولان است دارای ماجرایی هیجانانگیز است که گاهی تا روزها بعد از تماشای فیلم مخاطب را به خود درگیر میکند. مانند سایر فیلمهای نولان در تلقین نیز تلاش شده که تمام عناصر و جزئیات بهترین کیفیت را داشته باشند، بنابراین موسیقی این فیلم هم متفاوت و جذاب میباشد.
موضوع فیلم
تلقین فیلمی است که در زمان پخش، جز پربحثترین فیلمهای سبک معمایی قرار گرفت، بازیگران این فیلم مانند لئوناردو دیکاپریو و جوزف گوردون یکی از بهترین و ماندگارترین ایفای نقشهای خود را در این فیلم داشتهاند.
داستان تلقین، داستان یک مجرم و خلافکار فوق حرفهای است. این مجرم از طریق نفوذ به ذهن آدمها و تاثیر در ناخودآگاه آنها به دزدی از این افراد میپردازد. باید به این نکته دقت کرد که تلقین با یکبار تماشا قابل درک نیست و برای فهمیدن جزئیات و رمزهای آن باید بیش از یکبار به تماشای این فیلم نشست. صحنههای اکشن در کنار داستانی متفاوت این فیلم را نظر منتقدین به یکی از بهترین فیلمهای نولان تبدیل کرده است تا جاییکه وقتی صحبت از ساخت تنت شد، تمام منتقدین منتظر ادامه فیلم تلقین بودند که همین مسئله باعث تبدیل آن به یکی از بهترین فیلم های معمایی و مرموز جهان شده است.
تجربه چند ساعت هیجان با تماشای بهترین فیلم های معمایی
سبک معمایی به طور کلی از پرهیجانترین سبکهای سینمایی است. بیشتر فیلمهایی که در این ژانر تولید میشوند، به جز داشتن داستانی جذاب دارای محیطی پررمز و راز هستند که تا ساعتها ذهن مخاطب را به خود درگیر میکنند. با تماشای این سبک فیلمها میتوان انواع احساسات مانند ترس، هیجان، نگرانی، خوشحالی و... را همزمان تجربه کرد، البته به شرطی که فیلم موردنظر از میان بهترین فیلم های معمایی جهان انتخاب شده باشد.
مارکوشیال
مارکوشیال پلتفرمی برگرفته از یک دغدغه اجتماعی برای بیشتر با هم بودنه. اینجا بهترین شرایط رو فراهم کردیم تا بتونین با کسانی که دوستشون دارین بصورت ...
0 نظر
برای ارسال دیدگاه باید وارد سیستم شوید. برای ورود کلیک کنید.
با دنبال کردن ما نه تنها در جریان آموزشهای جذاب و کلیدی مارکوشیال که هر روز میزاریم قرار میگیری، بلکه هیچ اتفاق جذابی رو از دست نمیدی!