موزه دار‌آباد | آشنایی با باغ موزه حیات وحش و موزه طبیعت دارآباد

در این مطلب می‌خواهیم در مورد موزه و بخش حیات وحش موزه دارآباد اطلاعاتی را در اختیارشما قرار دهیم. موزه دارآباد به عنوان یکی از جذاب‌ترین موزه ‌‌های تهران شناخته می‌شود. اگر می‌خواهید در خصوص تاریخ ایران اطلاعات بیشتری بدست آورید، حتما یک روز را به بازدید از این مجموعه تاریخی اختصاص دهید. مطمئنا بازدید از این موزه برای شما بسیار جذاب خواهد بود و یک روز خوب را درکنار دوستان و خانواده سپری کند.

تاریخچه موزه حیات وحش دارآباد

موزه حیات وحش دارآباد جزو یکی از مجموعه‌های کامل آموزشی و تخصصی برای تمام سنین است. این بخش یکی از بهترین موزه‌های آشنایی با گونه‌های فراوان جانوری و طبیعی می باشد. در موزه‌ی دارآباد اغلب حیوانات به صورت تاکسیدرمی یا زنده نگهداری می‌شوند. این موزه جزو یکی از بزرگترین و جامع‌‌ترین موزه‌های حیات وحش ایران می‌باشد.

بنای اولیه‌ی موزه حیات وحش دارآباد در مدت کوتاهی مورد بازسازی و تعمیر قرار گرفت. در این زمان کوتاه تغییرات اساسی در موزه دارآباد صورت گرفت تا سپس به یک موزه‌ی آثار طبیعی و حیات وحش تبدیل شد.

متراژ زمین اصلی این موزه حدودا2500 متر مربع است. قبل از انقلاب بنایی نیمه تمام و منتسب به یکی از افراد حکومت پهلوی بود. اما بعد از انقلاب جمهوری اسلامی در سال 1372 توسط شهرداری منطقه یک تهران خریداری شد و تغییراتی درآن صورت گرفت. موزه حیات وحش دارآباد در سال 1376 به عضویت شورای بین‌المللی موزه‌ها درآمد.

جالب است بدانید موزه‌ی دارآباد قبل از انقلاب کاخ شمس پهلوی خواهر محمدرضا پهلوی شاه سابق ایران بود و هم اکنون به موزه‌ی حیات وحش تبدیل شده است. در سال 1380 مجسمه دایناسور گیاهخوار (کامپتوزوروس) در ورودی موزه نصب شد. این دایناسور دوران ژوراسیک در ایران می‌زیست و آثار وجود آن در سنگواره‌های تشکیلات شمشک کرمان یافت شده بود. کامپتوزوروس 6 متر طول و 7/2 متر ارتفاع داشته است. 16 گونه از 517 گونه پرنده‌ای که در ایران شناسایی شده‌اند، در این موزه برای عموم به ‌نمایش گذاشته شده است. همچنین پوست ببر منقرض شده ایران به‌ عنوان نمونه نادر، در این موزه نگهداری می‌شود. حدود هشت‌ هزار گونه گیاهی از طبیعت ایران را در سالن‌های مختلف این موزه نگهداری می‌کنند. همه این نمونه‌های کمیاب و ارزشمند در طول زمان در مجموعه حیات وحش دارآباد جمع‌آوری شده‌اند.

فضای اطراف ساختمان موزه

فضای اطرف ساختمان موزه دارآباد دارای محوطه‌‌ای سرسبز و بزرگ است که از در ورودی شروع و تا انتهای ساختمان موزه ادامه دارد. در این محوطه شما می‎‌توانید انواع گوناگون درختان و گیاهان را ببینید که توانسته‌اند با این پوشش، محیطی زیبا و دلنشین را به وجود بیاورند. با توجه به اینکه موزه دارآّباد در شمالی‌ترین نقطه استان تهران و همینطور ارتفاع جغرافیایی آن قرار دارد، به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید از قدم زدن دراین فضا و منظره‌ شهر لذت ببرید. صندلی‎ها‌یی در حیاط این موزه وجود دارد که برای رفاه بازیدکنندگان قرارداده شده است.

کافی‌شاپ هم از دیگر امکانات این قسمت محسوب می‌شود. می‌توانید پس از بازدید از موزه در کافه بنشینید و خستگی خود را در کنید. علاوه ‌بر این، یک بخش هم به نام کلبه عکس در محوطه وجود دارد. پرسنل کلبه عکس در هر بخش از موزه که مایل هستید، از شما عکس می‌گیرند و برایتان روی تی‌شرت و لیوان چاپ می‌کنند.

بخش‌های جالب موزه حیات وحش دارآباد

هوای منطقه‌ی دارآباد نسبت به خود تهران بسیار تمیزتر است. منطقه دارآباد یکی از بهترین گزینه‌های شهر تهران برای گردش و تفریح خانوادگی است. با حضور در این منطقه خوش آب و هوا، یک روز دلچسب را سپری کنید.

 غیراز حیات وحش دارآباد، هیومن پارک و رویا پارک هم در منطقه دار آباد هستند. وجود این دو پارک، دارآباد را تبدیل به مقصد دوست داشتنی و جذاب برای کودکان ماجراجو کرده است. هیومن پارک بزرگ‌ترین ماکت بدن انسان در خاورمیانه است که با ورود به این پارک می‌توانید ماکت‌های بزرگی از اعضای بدن انسان را ببینید. همه‌ بخش‌های این ماکت غیر از بخش قلب، قابل لمس هستند.

در موزه‌ دارآباد حیوانات گوناگونی با چندین نژاد متفاوت وجود دارند. این حیوانات از مناطق مختلف دنیا بوده و هر کدام در یک سالن مخصوص نمایش داده می‌شوند. حیواناتی مثل پرندگان، پستانداران، خزندگان و جوندگان واقعی که به صورت تاکسیدرمی هستند، نگهداری می‌شوند.

سالن‌های موزه حیات وحش

هنگام ورود به موزه دارآباد و سالن اول، نخستین حیواناتی که توجه شما را به خود جلب می‌کنند، حیوانات نواحی آسیا، اروپا و آمریکای شمالی است. بعد از سالن اول به دومین سالن موزه می‌رسید که می‌توانید با حیوانات ناحیه‌های شمالی و نواحی شمال شرقی و غربی ایران آشنا شوید. در آخر به سومین سالن راه پیدا کرده و حیوانات مناطق مرکزی و جنوبی ایران از جمله یوزپلنگ ایرانی که در معرض خطر انقراض هستند را مشاهده می‌کنید. درکنار قفس یا تاکسیدرمی این حیوانات اطلاعاتی مثل نام و اینکه متعلق به چه منطقی هستند را می‌بینید. به غیر از حیوانات تاکسیدرمی، جانوران زنده‌ای در باغ وحش، کنار موزه نگهداری می‌شوند.

چهارمین سالن موزه دارآباد مخصوص پستانداران قاره آفریقا و پرندگان مهاجر این قاره است. سالن پنجم و ششم موزه محل نگهداری خزندگان و ماهی‌های زنده و خشک شده است . درسالن آکواریوم موزه دارآباد انواع مختلف ماهی‌ها با زیستگاه و تغذیه‌ی مختلف وجود دارند. این آبزیان مربوط به قاره‌های آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی هستند و از دریاهای آب شیرین صید شده‌اند. بخش دیگر آبزیان موزه دارآباد

که می‌توانید از دیدن آن‌ها لذت ببرید، از دریای آب شور خلیج فارس گرفته و جمع‌آوری شده اند.

درسالن شماره هفت موزه دارآباد سنگواره‌‌‌ و فسیل‌‌های زیادی به نمایش گذاشته شده است که قدمت برخی ازاین سنگواره‌ها به بیش از یک میلیارد سال قبل برمی‌گردد. لازم به ذکر است کانی و سنگ‌های زیادی با کاربرد‌های بالا در زمینه‌های صنعتی، دارویی و ساختمانی هم در این سالن دیده می‌شوند. جالب است بدانید در این قسمت موزه فروشندگان سنگ‌های تزئینی وجود دارند که می‌توانید سنگ ماه تولدتان را به عنوان یادگاری خریداری کنید.

بخش حشرات و پروانه‌های موزه دارآباد

یکی از قسمت‌های زیبا و جذاب این موزه، بخش پروانه‌ها است که درآن بیش‌ از300 نوع مختلف پروانه که متعلق به سراسر دنیا هستند، وجود دارد. غیر از پروانه‌ها انواع گوناگونی از قاب بالان (سوسک ها)، عقرب‌ها و رتیل‌ها هم در این سالن هستند که در میان آن‌ها نمایش عقرب‌های زنده بسیار دیدنی است. البته به شرط آن که از این نوع حیوانات ترس نداشته باشید.

 خیلی از بازدیدکنندگان این قسمت جذاب را از یاد می‌برند. اما توصیه ما این است که بدون دیدن این سالن از موزه خارج نشوید؛ چرا که یکی از زیبا‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های اصلی موزه دارآباد همین قسمت است.

بخش گیاه شناسی موزه دارآباد

اگر شما از جمله افرادی هستید که به گل و گیاه علاقه دارید، توصیه می‌کنیم که سری هم به قسمت گیاه شناسی این موزه بزنید؛ چرا که با دیدن این بخش انسان جانی دوباره می‌گیرد. دراین بخش از موزه گیاهانی وجو دارند که کم کم از چرخه طبیعت خارج شده اند البته این گیاهان به صورت خشک شده از سراسر جهان جمع و به موزه دارآباد آورده شدند. در کنار این گیاهان، گیاهان مختلف تزئینی و دارویی با600گونه گیاهی موجود هستند. اگر مایل به داشتن اطلاعات بیشتر در زمینه گیاهان هستید می‌توانید به این بخش مراجعه و از راهنمای آن قسمت سوالات خود را بپرسید.

درهمین بخش قسمتی در راستای توسعه علم زنبورداری در کشور و معرفی زنبور عسل و زنبورداری موجود است.

بخش پرندگان و کارگاه تاکسیدرمی موزه دارآباد

دراین بخش از موزه دارآباد می‌توانید پرندگان زیادی را با جسته‌های کوچک و بزرگ که به صورت تاکسیدرمی هستند را ببینید و از نزدیک با زیست بوم‌ آنها آشنا شوید. لازم به ذکر است که بعضی از پرندگان هم به صورت آزادانه در این سالن زندگی می‌کنند. همان طورکه قبلا گفتیم حیوانات متفاوتی ازجمله پرندگان، خزندگان، پستانداران و آبزیان خشک شده در این موزه هستند. از حیواناتی چون ببر و زرافه تا اسب و آهو این کارگاه می‌تواند فرصت خوبی را دراختیار علاقمندان قرار دهد تا زمینه‌ای باشد برای چگونگی حفظ و نگهداری موجودات غیر زنده.

سالن زمین شناسی و فسیل‌ها

اگر علاقمند به علم زمین شناسی هستید، بازدید از این بخش هیجان‌انگیز موزه دارآباد را به شما عزیزان توصیه می‌کنیم. فسیل ‌ها یا به عبارتی دیگر همان سنگواره‌ها آثار و بقایای موجوداتی هستند که طی میلیون‌ها سال به این شکل درآمده‌اند. قدمت بسیاری از این سنگواره‌ها به میلیاردها سال قبل برمی‌گردد که به طور کل می‌توان آن‌ها را به چند دسته کلی تقسیم کرد. فسیل‌های دوران پرکامبرین(میلیاردها سال قبل)، تعدادی سنگواره اسفنج، مرجان، خارپوست، صدف سفالوپود که قدمت آن‌ها به دوران پالئوزوئیک یعنی 542 تا 251میلیون سال قبل بر می‌گردد.

تعدادی دو کفه ای، خارپوست، سفالوپود و شکم پایان از دوران مزوزوئیک یعنی 251 تا 65 میلیون سال قبل، نمونه های گوناگون از دوران سنوزوئیک یعنی 65 میلیون سال پیش تا به حال

مهم‌ترین گونه‌ی جانورانی که به شکل فسیل در این بخش هستند عبارتند از خارپوستان، بازو پایان، نرم تنان ، کنیداریا، براکیوپودها و جانوران دیگر. پر اهمیت‌‌ترین گونه های فسیل به نمایش درآمده در این قسمت شامل، اسپیرفر، پرودوکتوس، زافرانتیس، هگزاگوناریا، اینوسراموس، تریگونیا، اسپوندیلوس، کلیپه استر، کونولوس، شیزاستر، میکراستر، دسموسراس هستند.

کتابخانه‌ی موزه دارآباد

در این موزه کتابخانه‌ای با مجموعه کتاب‌های ارزشمند شامل 2700 جلد کتاب فارسی و 1600 جلد کتاب لاتین در زمینه‌ی گونه‌های گیاهی، جانوری، زمین‌شناسی، جغرافی، کشاورزی و دامپروری، محیط زیست، و مجلات فارسی و لاتین وجود دارد. از تخصصی‌ترین مجلات موجود در کتابخانه موزه حیات وحش دارآباد می‌توان به مجله نشنال جئوگرافیک اشاره کرد. این مجله مجموعه برجسته و مهمی به حساب می‌آید. نشنال جئوگرافیک می‌تواند برای دانشجویان رشته‌های علوم طبیعی به ‌ویژه زیست‌شناسی بسیار مفید باشد.

سینماهای موجود در محوطه موزه دارآباد

یکی از مکان‌هایی که باعث می‌شود اوغات فراغت دلچسبی را تجربه کنید، سینمای روباز است. به دلیل رایج نبودن این نوع سینماها تعداد کمی از آن‌ها را می‌توان درایران پیداکرد. این سینمای جالب سه ماه تابستان را در دو سانس، فیلم نمایش می‌دهد. یکی دیگراز سینماهای موجود در فضای این موزه، سینمای شش بعدی است که این روزها طرفداران خود را دارد و اگر از حق نگذریم تفریح بسیار جذاب و هیجان‌انگیزی است. ظرفیت سالن این سینما 40 صندلی است.

آدرس موزه دارآباد

موزه‌ی دارآباد واقع در شمال شرق استان تهران است که تنها 5 دقیقه با کاخ نیاوران معروف فاصله دارد. هیومن پارک دقیقا جنب این موزه قرارگرفته است. بنابراین اگر در تعطیلات یا اوقات فراغتتان جای مناسبی به ذهنتان نمی‌رسد که برای تفریح به آن‌جا بروید ما به شما موزه‌ی دارآباد را معرفی می‌کنیم که بتوانید با یک برنامه ریزی هم از داخل موزه بازدید کنید و هم سری به کاخ نیاوران و پارک هیومن بزنید تا به این وسیله روزی خاطره‌انگیز را رقم زده باشید. 

اگر قصد دارید از وسیله‌ی شخصی برای بازدید از موزه استفاده کنید، نخست به میدان نیاوران و سپس به سمت خیابان پور ابتهاج (دارآباد) بروید و پس از گذر از آجودانیه به خیابان موزه وارد شوید. همچنین درصورتی‌که می‌خواهید با وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و اتوبوس به این موزه بروید، به میدان تجریش رفته و با استفاده از تاکسی یا اتوبوس‌های تجریش – دارآباد به موزه بروید.

آدرس دقیق این موزه تهران، میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه می باشد.

در پلتفرم مارکوشیال، می‌توانید به سادگی انواع ایونت‌های مختلف را ایجاد نمایید و از یک تجربه جمعی در کنار دوستان خود لذت ببرید. در بستر مارکو فضای ایجاد انواع ایونت‌های مختلف برای شما ایجاد شده است تا به سادگی بتوانید تنها با ثبت نام در وبسایت یا اپلیکیشن مارکو و ثبت ایونت روی نقشه جامع مارکو، بهترین تجربه را برای خود رقم بزنید و یک ایونت فوق‌العاده موزه‌گردی بسازید.

قیمت بلیط و ساعات کاری موزه دارآباد

قیمت بلیط برای هر بازدیدکننده پنج هزار تومان می‌باشد. این موزه در نیمه‌ی اول سال فعالیت خود را از ساعت 8 تا 20 شروع می‌کند و سپس در نیمه ی دوم سال ازساعت 8 تا 18پذیرا‌ی بازدیدکنندگان می‌باشد. ضمنا شنبه‌ی هرهفته و ایام سوگواری موزه‌ی حیات وحش دارآباد تعطیل می‌باشد.

دراین مطلب سعی کردیم اطلاعاتی را در مورد موزه دارآباد و حیات بخش آن برای شما شرح دهیم تا با مطالعه این مطلب با بخش‌های گوناگون این موزه آشنا شوید. شما می‌توانید با رفتن به سایت مارکوشیال ایونت دوستانه ای را تشکیل دهید و از دیدن گونه‌های مختلف جانوری با رعایت آداب و قوانین موزه روزی به یاد ماندنی و لذت‌بخش را رقم بزنید.

با دنبال کردن ما نه تنها در جریان آموزش‌های جذاب و کلیدی مارکوشیال که هر روز میزاریم قرار میگیری، بلکه هیچ اتفاق جذابی رو از دست نمیدی!

مارکوشیال

مارکوشیال پلتفرمی برگرفته از یک دغدغه اجتماعی برای بیشتر با هم بودنه. اینجا بهترین شرایط رو فراهم کردیم تا بتونین با کسانی که دوستشون دارین بصورت ...

0 نظر

برای ارسال دیدگاه باید وارد سیستم شوید. برای ورود کلیک کنید.

تمایل دارید مطلب خود را در وبلاگ مارکوشیال قرار دهید؟