بازیهای رومیزی از دیرباز طرفداران بسیاری در سراسر جهان داشته و همیشه جزو مهیجترین نوع بازی بوده است. بازیهای رومیزی تنها به شطرنج، تخته نرد یا منچ معطوف نمیشوند و بالغ بر 5000 بازی رومیزی در حال حاضر وجود دارد که شاید خیلیها حتی اسم آن را نشنیده باشند. بیشترین تعداد این بازیها مربوط به گروه بازی تخته ای چینی هستند که حدود 70 درصد بازیها را به خود اختصاص داده است. بازیهایی نظیر بازی تختهای گو، ویچی چینی و بازی شطرنج چینی که در این مطلب به معرفی، چگونگی انجام هر بازی و قوانین آنها خواهیم پرداخت.
بازی تختهای گو
این بازی رومیزی یکی از قدیمیتری بازی های تخته ای است. در این بازی تخته ای چینی افراد به صورت دونفره مقابل هم قرار میگیرند و با ذهنیت و استراتژی خود سعی در شکست حریف دارند. در بازی گو یا ویچی چینی دو بازیکن که مانند شطرنج به دو مهره سفید و سیاه تقسیم میشوند در صفحه بازی که یک شبکه 19 در 19 است به نوبت مهرههای خود را قرار میدهند. هنگام قرار دادن مهرهها در صفحه تا وقتی که مهرههای رنگ مخالف را محاصره نکرد، نمیتوان مهرهای را حرکت داد. این بازی بیشتر در شرق آسیا طرفدار داشته و حدود 27 میلیون علاقمند آن را به صورت آنلاین بازی میکنند.
قوانین
الف) قانون آزادی: در این قانون هر سنگ باقیمانده باید یک نقطه آزاد در مجاور خود داشته باشد. در بازی GO سنگی که محاصره شود باید از روی تخته برداشته یا حذف شود.
ب) قانون ناک اوت (KO): موقعیت مهرهای جدید که روی صفحه قرار میگیرند نباید مشابه موقعیت مهرههای قبلی باشد.
قوانین فوق به صورت دو قانون کلی بوده و تقریبا در تمامی شیوههای این بازی تخته ای چینی باید رعایت شوند. سایر قوانین به صورت تخصصی بوده و در کشورهای مختلف فرق دارد. به گونهای که چین و ژاپن قوانین منحصربفرد خود را اعمال میکنند. گفتنی است این قوانین هیچ تاثیری در تاکتیکها نداشته و دو قانون فوق نیز باید در تمامی کشورها رعایت شود.
آموزش گو
در بازی گو دو بازیکن مهرههای مربوط به خود را در یکی از نقاط خالی قرار میدهند. برخلاف شطرنج که ابتدا مهره سفید حرکت میکند، در بازی تختهای گو ابتدا مهره سیاه شروع کننده بازی میباشد. همانطور که در بالا اشاره کردیم مهرهای که روی صفحه قرار گرفت، امکان جابجایی ندارد. به گونهای که بازیکنها سعی دارند مهرهها را به صورت عمودی یا افقی در کنار هم قرار دهند تا به شکل یک زنجیره شوند و امکان محاصره آن توسط حریف کم شود. زیرا اگر مهرهها یا زنجیره ها نقاط آزاد مجاور خود را از دست بدهند باید از روی تخته حذف شوند.
توجه داشته باشید که تنها سنگهایی که به صورت عمودی و افقی در کنار هم قرار بگیرند زنجیره محسوب میشوند نه سنگهایی که به صورت مورب به هم متصل شوند.
رد کردن
در مواقعی که بازیکن احساس کند هیچ حرکت مفیدی ندارد و به عبارتی با قرار دادن مهره، خود را به محاصره نزدیکتر میکند، ترجیح میدهد آن دور را بازی یا به اصطلاح رد کند. هنگامی که هر دو بازیکن این کار را به صورت متوالی انجام دهند، این بدان معنی خواهد بود که بازی به پایان خود رسیده است و در نهایت امتیازها شمرده خواهند شد.
خودکشی
بازیکنان تمام تلاش خود را میکنند تا نقطه آزادی خود را از دست ندهند، مگر آنکه با انجام این کار فورا نقطه آزادی حریف را تصاحب کنند که با آن اسیرکردن دشمن گفته میشود. البته مهرهای که با آن حریف را اسیر میکنیم باید حداقل یک نقطه آزاد در مجاور خود داشته باشد. در این حالت حریفی که تنها یک چشم دارد برای اسیر نشدن با قرار دادن یک مهره در چشم آن را میکشد.
هم اکنون خرید بازی ویچی در بیشتر سایتهای فروش آنلاین امکانپذیر است.
بازی شطرنج چینی
شطرنج چینی که یک بازی تخته ای چینی محسوب میشود همانطور که از نامش پیداست شباهتهای ظاهری زیادی با شطرنج غربی دارد. این بازی طرفداران بسیاری در کشورهای چین، ژاپن و بویژه ویتنام دارد. هدف اصلی در این بازی دقیقا مانند شطرنج غربی، زدن پادشاه است. ویژگیهایی که این بازی تخته ای چینی را با شطرنج غربی متمایز کرده است، وجود توپ یا پائو میباشد که برای زدن مهره حریف باید پرش کند. این قانون باعث شده است تا پادشاهان از رویارویی مستقیم منع شوند. روی تخته مناطقی بنام رودخانه یا کاخ وجود دارد که حرکت برخی از مهرهها را محدود میکند و در عوض به قدرت سایر مهرهها میافزاید.
قوانین بازی
شروع بازی معمولا توافقی بوده و بازیکنان سعی در جابجایی مهرههای اشغال شده خود دارند. مهرهها اجازه عبور از خانههایی که توسط مهرههای تیم خود گرفته شدهاند را نداشته و تنها میتوانند خانههایی که مهرههای حریف در آن قرار دارند را اشغال کنند. برخلاف شطرنج که سرباز قادر است با رسیدن به آخرین خانه حریف تبدیل به مهرههای ارزشمند شود، در این بازی خبری از این قانون نیست. البته سرباز تنها قادر است با عبور از رودخانه به خانههای مجاور نیز برود.
بازی هنگامی تمام میشود که یک بازیکن مهره پادشاه حریف را اسیر کند. این شرایط دقیقا مانند شطرنج غربی بوده و ابتدا بازیکن مهره پادشاه حریف را کیش کرده و اگر حریف نتواند مهره خود را حرکت دهد مات میشود.
مهرههای بازی
مهرهها معمولا به دو رنگ مشکی و قرمز بوده و روی آنها وکتورهایی به شکل شخصیتهای چینی که نشانهی نوع مهره بوده، حکاکی شده است. جنس مهرهها بسته به قیمت آن متفاوت بوده و به جنسهای چوبی، پلاستیک و یشم تقسیم میشود.
در این بازی تخته ای چینی هفت مهره به نامهای ژنرال، مشاور، فیل، اسب، ارابه، توپ و سرباز وجود دارد که هر کدام ویژگی منحصر به فرد خود را داراست. البته بهتر است با شکل ظاهری کلمات آشنایی پیدا کنید تا به راحتی بتوانید مهرههای خود را تشخیص دهید، زیرا برخی از شرکتها تنها نام مهرهها را روی آن حکاکی میکنند (مشابه عکس فوق).
سخن پایانی
در زمانهای قدیم خبری از اینترنت و کنسولهای بازی نبود و علاقمندان بازی، بیشتر وقت خود را صرف بازی های تخته ای میکردند. این روزها با افتتاح کافه بازیهای مهیج در سراسر کشور، بازی های تخته ای این علاقمندی را در افراد ایجاد کردهاند که برای یکبار هم که شده آن را تجربه کنند و خود را به حال و هوای قدیم ببرند. بازیهای رومیزی انواع مختلفی دارند که بازی تخته ای چینی با ویژگیهای منحصربفرد خود توانسته نظرات کاربران را به خود جلب کند و آنها را با سنت کهن و زیبای چینی آشنا کند.
شما میتوانید این بازیها را به صورت آنلاین با افراد مختلف جهان بازی کنید و یا اینکه آن را از فروشگاههای کشور تهیه کنید. گفتنی است بازیهای رومیزی این روزها در بیشتر فروشگاههای بازی قابل خرید بوده و شما میتوانید با سفارش آن از طریق سایتهای مربوطه تهیه کنید. فراموش نکنید که قبل از خرید حتما درباره بازی و قوانین آن اطلاعاتی کسب کرده و به دنبال یک دوست و حریف پایه باشید تا از این بازیها لذت ببرید و حتی به یکی از ایونت های فعال مارکوشیال برین یا خودتون خالق یک تجربه ی خوب باشین.
0 نظر
برای ارسال دیدگاه باید وارد سیستم شوید. برای ورود کلیک کنید.