بازی مافیا چیست – 0 تا 100 از شروع تا توضیح نقش ها و اکت های بازی مافیا
بازی مافیا چیست
بازی مافیا یک بازی گروهی پرهیجان است که توسط یک جمع شش نفره به بالا و به صورت رومیزی و با کمترین امکانات قابل اجراست. در این بازی عدهای از افراد با نقش های منفی با نقش های مثبت برای نجات یا از بین بردن یکدیگر با هم مبارزه میکنند و این کار را از طریق مذاکره و تبادل نظر و مغلطه و سفسطه و ... انجام میدهند.
نقش های بازی مافیا زیاد هستند. در ابتدای بازی، نقش های هر بازیکن به صورت مخفیانه تعیین میشود. عدهای در این بازی در نقش مافیا یا تبهکاران شهر ظاهر میشوند و عدهای نقش شهروند را بازی میکنند. این بازی دارای 2 فاز شب و روز است که در مرحله شب، افراد مافیا، تصمیم به قتل شهروندان میگیرند. شهروندان نیز اقدام به نجات خود و شهر میکنند.
اگر اسم مافیا به گوش شما خورده است ولی نمیدانید چرا تا این حد محبوب شده است، در ادامه این مطلب با مارکوشیال همراه باشید تا با روش دقیق اجرای این بازی و دلایل محبوبیت آن آشنا شوید.
تاریخچه بازی مافیا
بازی مافیا که در بعضی کشورها به آن گرگنما نیز میگویند، یک بازی روسی است که توسط شخصی به نام دیمیتری دیویدف در سال ۱۹۸۶ در بخش روانشناسی دانشگاه دولتی مسکو ابداع شد. این بازی در دهه ۱۹۹۰ به اروپا و پس از آن به ایالات متحده آمریکا راه یافت و در اوایل دهه ۸۰ شمسی وارد ایران شد. این بازی در کشورهای مختلف با نقش های متفاوتی اجرا میشود. بعضی از نقشها با توجه به فرهنگ هر کشور کمرنگ شده و بعضی دیگر پررنگ شدهاند. گرگنما یکی از نقش هایی است که در نسخه اولیه این بازی در اروپا از نقش های اصلی بود ولی امروزه در ایران استفاده کمی دارد.
بعضی از افراد برای اجرای این بازی از گیمبُرد استفاده میکنند. همچنین سایتهای زیادی مثل مافیااسکام به شکل آنلاین این بازی را برگزار میکنند و طرفداران زیادی در این وبسایت مشغول بازی و صحبت در مورد چگونگی بهتر کردن بازی یا یافتن پاسخ سوالات خود هستند. بازی آنلاین مافیا علیرغم اینکه لذت بازی گروهی مافیا در حالت حضوری را کم میکند، ولی مزیتهایی مثل سریعتر شدن بازی یا حذف هرگونه امکان تقلب را فراهم میکند.
انواع بازی مافیا
حال که با تاریخچه مافیا آشنا شدیم، باید به طور دقیقتری بفهمیم رایجترین نسخه این بازی چیست. بازی گروهی مافیا انواع مختلفی دارد ولی مافیای کلاسیک و مافیای شب از انواع مشهور این بازی هستند. تفاوت این دو نوع بازی، در تعداد افراد و نقش های آن است. مافیای کلاسیک چهار یا پنج نقش را دارد و برای انجام آن فقط به چند تکه کاغذ نیاز دارید. مافیای شب که نسخه جدیدتر مافیا است، نقش های متنوعتری دارد و معمولا از گیمبُرد و کارت برای اجرای آن استفاده میشود.
این بازیها با تعداد نفرات متفاوتی برگزار میشود ولی حداقل تعداد موردنیاز برای این بازی 4 نفر است و هر چقدر این تعداد نفرات بیشتر باشد، نقش های بیشتری را میتوان وارد بازی کرد و بازی جذابتر و طولانیتر خواهد شد.
شاید برای برخیها سوال شود که بهترین نسخه مافیا چیست. جواب این سوال به خود شما بستگی دارد چون که مافیا یک بازی منعطف است و میتوانید با توجه به تعداد نفرات، امکانات یا سلیقه خود، مناسبترین شکل آن را اجرا کنید.
روش انجام بازی مافیا
اکنون میخواهیم توضیح بدهیم که رایجترین روش برگزاری مافیا چیست. مافیای کلاسیک معمولا رایجترین نوع مافیا است که با حداقل چهار یا پنج نقش اصلی برگزار میشود. در ابتدا نقش های بازی مافیا به صورت مخفیانه به هر کدام از شرکتکنندگان اعلام میشود. تنها یک نفر در این بازی از نقش های دیگران خبر دارد که ادارهکننده شهر خیالی بازی است و نامش گاد ( خدا ) است. او نقشها را به وسیله کارتها یا چند تکه کاغذ بین بازیکنان پخش میکند و بعد آنها را جمع میکند.
فاز روز
اولین فاز این بازی "روز" نامیده میشود. در این مرحله بازیکنان که از نقش های دیگر خبر ندارند، سعی میکنند با بحث و قدرت استدلال خود نقش دیگران را حدس بزنند. همه در این مرحله سعی میکنند از اتهام مافیا بودن خود را تبرعه کنند. ممکن است یک نفر با هوش و ذکاوت کل جمع را با حدس خود همراه کند و همگی را متقاعد کند که نقش یکی از بازیکنان مافیا است.
پس از این بحثها، گاد رایگیری را انجام میدهد و یک نفر که بیشترین رای را به عنوان مافیا آورده، در آستانه کشته شدن قرار میگیرد. چند دقیقه به او وقت داده میشود تا از خود دفاع کند و رایدهندگان را متقاعد کند که جزو مافیاها نیست تا در بازی باقی بماند. اگر نظر رایدهندگان عوض شد مرحله رایگیری دوباره تکرار میشود و اگر نظر آنها عوض نشد، شخص مظنون از بازی کنار خواهد رفت.
فاز شب
سپس فاز دوم بازی یا "شب" برگزار میشود و همه چشمان خود را میبندند یا ماسک روی صورت خود بگذارند. گاد از مافیاها میخواهد که چشمان خود را باز کنند و یک نفر از شهروندان را به قتل برسانند. گروه مافیا بعد از انتخاب قربانی خود، چشمان خود را میبندند و گاد به ترتیب از سایر نقش های مثبت و منفی مثل کارآگاه، دکتر، تک تیرانداز و غیره میخواهد که چشمهای خود را باز کنند تا از توانایی های نقش خود استفاده کنند. سپس دوباره فاز روز برگزار میشود.
این تغییر فاز شب و روز تا جایی ادامه خواهد یافت که یا تمامی مافیاها کشته شوند یا تمامی شهروندان. اگر مافیاها تمامی شهروندان را به قتل برسانند کنترل این شهر خیالی را در دست گرفتهاند و برنده بازی محسوب میشوند و اگر شهروندان و سایر نقش های مثبت بتوانند تمامی مافیاها را به قتل برسانند، شهر نجات یافته و شهروندان پیروز شدهاند.
نقش های اصلی در بازی مافیا
در این بخش باید در مورد نقش های بازی مافیا صحبت کنیم. چند نقش اصلی در این بازی وجود دارند که در بازی مافیای کلاسیک و تقریبا همه نسخههای این بازی استفاده میشوند اما نقش های فرعی مثل ناتاشا یا اسناپیر (تیرانداز) و بسیاری از نقش های دیگر نیز وجود دارند که تنها در نسخههایی که جمعیت بازیکنان زیاد است (مثل مافیای شب) مورد استفاده قرار میگیرند.
گاد (خدا)
وظیفه این شخص هدایت بازی است و همه از اول بازی نقش او را میدانند. او در فاز روز رایگیری را برگزار میکند و در فاز شب از گروه مافیا و سایر نقش های بازی میخواهد کارشان را اجرا کنند و خبر اتفاقات فاز شب را بدون افشای نقش های اشخاص، در فاز روز برای همه اعلام میکند. از دیگر وظایف گاد اعلام پایان بازی و اخراج متقلبان است. گاد که از نقش های اصلی بازی است و باید بیطرف باشد.
شهروندان
شهروندان از نقش های مهم در بازی گروهی مافیا هستند. این افراد از هویت گروه خود باخبر نیستند و تنها راه آنها برای نجات شهر و شناسایی مافیا، شرکت در رایگیریهای فاز روز است. تعداد این افراد معمولا یک یا دو نفر از تعداد مافیاها بیشتر است.
گروه مافیا
این گروه در فاز شب از هویت افراد همدست خود باخبر میشوند و در هر بار اجرای فاز شب تصمیم به قتل یک نفر میگیرند. این افراد در فاز روز باید از افشای هویت خود اجتناب کنند تا کشته نشوند.
دکتر
این نقش معمولا در بازیهایی که تعداد شرکتکنندگان بیشتر از 5 نفر است، در بازی اجرا میشود. دکتر یکی از نقش های مثبت است و با هر بار اجرای فاز شب، بعد از این که مافیا تصمیم به قتل یک نفر گرفتند، حدس میزند که قربانی چه کسی بوده است. اگر درست حدس زده باشد، قربانی از بازی کنار نمیرود.
کارآگاه
این نقش هم معمولا در بازیهایی که شرکتکنندگان بیشتر از 5 نفر هستند، به یک نفر داده میشود. کارآگاه یکی از نقش های مثبت است و با هر بار اجرای فاز شب، میتواند کسی که فکر میکند مافیا است را به گاد نشان بدهد و گاد به او بگوید که او مافیا هست یا نه. اگر درست حدس زده باشد، او در فاز روز میتواند در رایگیری، رای قاطعی برای تشخیص هویت یک مافیا داشته باشد یا دیگران را در فاز روز بدون ذکر هویت خود، به رای دادن به یک مافیا متقاعد کند.
سخن پایانی
در این مطلب مروری بر بازی مافیا داشتیم و دیدیم که بازی مافیا چیست و نقش های اصلی در این بازی چه نقش هایی هستند. بازی مافیا یک بازی جذاب دورهمی دوستانه یا خانوادگی است که باعث ایجاد نشاط در افراد میشود. این بازی مزیتهای دیگری مثل بهبود قدرت استدلال و روابط عمومی افراد برای صحبت در میان جمع دارد. این روزها این بازی طرفداران زیادی در میان جوانان ایرانی پیدا کرده است و رویدادهای مرتبط با آن در بسیاری از کافههای تهران اجرا میشوند.
با دنبال کردن ما نه تنها در جریان آموزشهای جذاب و کلیدی مارکوشیال که هر روز میزاریم قرار میگیری، بلکه هیچ اتفاق جذابی رو از دست نمیدی!
با دنبال کردن ما نه تنها در جریان آموزشهای جذاب و کلیدی مارکوشیال که هر روز میزاریم قرار میگیری، بلکه هیچ اتفاق جذابی رو از دست نمیدی!